Home » Info & Keuze

Info

Sinds oktober 2018 ben ik CG, zoals jullie wellicht weten houdt dit in dat ik geen schadelijke stoffen meer gebruik die mijn haar aantasten. Het heeft een erg lange tijd geduurd voordat ik wist welke producten er geschikt zijn voor mijn haar, dit resulteerde in een voorraadkast vol ongebruikte producten, onwijs zonde!

Toen ben ik op advies van meerdere mensen proefjes gaan maken van verschillende CG-producten. En wow wat een goed idee! De proefjes komen in cups van 30ml of 50ml, van het ene product heb je meer nodig dan van het ander om het goed te kunnen testen. Op die manier kun je zo veel producten testen als je wilt voor een klein prijsje. Heb je het juiste product gevonden? Dan kun je het fullsize product bestellen op verschillende webshops. 

 

Wil je als webshop of fabrikant samenwerken met CG Try Before Buy? Neem dan contact op via onderstaande e-mailadres:

cgtrybeforebuy@gmail.com


Definitie & Productkeuze

Final wash:

Om te beginnen met de CG methode begin je met een final wash. Tijdens deze final wash verwijder je alle siliconen etc. uit je haar. De final wash bevat sulfaten maar geen siliconen, mineralen e.d. Nadat je de final wash hebt gedaan ben je officieel CG.

 

Deep-co / masker:

Nadat je de final wash hebt gedaan behandel je je haar met een masker, dit wordt ook wel een deep-co genoemd. Dit masker bevat dus enkel en alleen ingrediënten die worden goedgekeurd als CG product. Je kunt de deep-co eens in de zoveel tijd herhalen om je haar een boost te geven, hoe vaak je een deep-co doet hangt af van de behoefte van het haar. Laat het masker voor ongeveer 20-30 minuten intrekken en spoel het daarna uit.

 

CG-shampoo:

Deze shampoo bevat alleen ingrediënten die goedgekeurd zijn als CG product. Hoe vaak je een CG shampoo gebruikt hangt af van het haar. Soms is het nodig om bij iedere wasdag een shampoo te gebruiken, soms kun je weken zonder. Je merkt snel genoeg aan jouw haar of het een CG shampoo nodig heeft. 

 

Conditioner:

Na het gebruik van de CG shampoo (dit hoeft dus niet), gebruik je een conditioner. Je kunt er ook voor kiezen om je haar te wassen met alleen een conditioner, omdat een conditioner alleen verzorgende ingrediënten heeft en geen (milde) reinigende ingrediënten kan het haar bijvoorbeeld sneller vet worden. Is dit bij jou het geval? Maak dan (frequent) gebruik van een CG shampoo in combinatie met een conditioner. Als de conditioner in je haar zit ga je het kammen, doe dit niet op droog of handdoekdrooghaar, de kans is dan aanwezig dat je het haar beschadigd. 

 

Co-wash:

De co-wash, een manier van reinigen die tegelijkertijd ook je haar voedt. Je kunt het vergelijken met een shampoo en een conditioner in één! Super handig.

 

Leave-in:

De leave-in is een verzorging van het haar die je na het wassen aanbrengt, je brengt dit product bij voorkeur aan op kletsnat haar. Er zijn verschillende manieren om dit product aan te brengen, bijvoorbeeld via de praying hands methode of door het product in je haar squishen. Kijk voor een goed voorbeeld even hier, in deze tutorial zie je goed hoe ik de producten aanbreng! Of neem een kijkje op Youtube. Ook kun je er voor kiezen om de leave-in weg te laten en alleen gebruik te maken van een stylingsproduct. 

 

Styling:

Er zijn verschillende stylingsproducten te vinden, van mousse tot crème's, tot verschillende soorten gels en custards. Wat goed bij jouw haar past is een kwestie van proberen! Het styling product breng je aan na het wassen en eventueel na de leave-in.

 

SOTC:

SOTC; scrunch out the crunch. Sommige stylingsproducten laten een harde cast achter. Deze harde cast kun je uit je haar kneden door alleen gebruik te maken van je handen, of door hierbij ook een olie toe te voegen. Je gebruikt dan de olie om het haar te sealen, op die manier zet je je haar als het ware "op slot". Je haar houdt dan langer de moisture en/of proteïne vast.